Refurbishment, Residential

Swallow House

The project involved conversion of a seven storey former office block situated between the newly refurbished Grand Central Train Stations and the iconic Victoria Square.
Swallow House

Key Information

Project
Swallow House
Location
Swallow Street, Birmingham
Contract
JCT Design and Build
Value
3.5M
Client
SHP Opportunity Fund General Partner Ltd
Client Agent
Projex Building Solutions
Architect
HTC ArchitectsAssociated Architects
Engineer
Mason Navarro Pledge

The development, part of Salmon Harvesters 8M development, comprised of fifty-five residential apartments complete with fully refurbished communal areas and passenger lifts.

The project has attracted attention within trade press and local newspapers for the creation of much needed residential accommodation within the heart of the city.

The project offered some unique challenges not least replacement of windows to both façades with external access limited to the rear and with the adjacent rail track to the front of the building.

Having previously worked successfully with the client in refurbishment of part of Victoria House, the contract for the Swallow House was then placed on a negotiated basis with Quantum in order to meet the required tight delivery timescales.

Modern design and fresh interiors

Similar Projects

We count among
our clients:

Oxford logo
Culina logo
Hydac logo
Wrenbridge
Wrenbridge
UPS

We count among
our clients:

Mucklow logo
Oxford logo
Culina logo
Hydac logo
Wrenbridge
Wrenbridge
UPS
Contructionline logo
CHAS logo
CIOB logo
SafeContractor Approved
IRCA